• Peiling

Dyscalculie of gewoon nog rijping?

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2053
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Dyscalculie of gewoon nog rijping?

Ongelezen bericht door Admin »

Hi, mijn dochter is net 6 geworden en in groep drie gestart. Vorig jaar is door de juf geconstateerd dat ze moeite had met synchroon tellen. Het akoestisch tellen kwam sowieso laat op gang.

Groepjes t/m 6 ziet ze al een jaar in één oogopslag. Daarboven werd ze heel zenuwachtig en kreeg ze een bevend vingertje en vertelde ze zich vaak. De synchroniteit lukte dus niet.
Volgens mij een duidelijk teken van dyscalculie. Inmiddels heeft ze van de ondersteuning een trucje geleerd en gaat het beter. Getalbegrip is tot 10 goed. Ze kan op een speelse wijze - en + sommen maken, maar slechts met 1 eraf of erbij.

Het gekke is dat het alle andere symptomen die wijzen op dyscalculie wel goed ontwikkeld zijn bij mijn dochter, of was ze daar zelfs opvallend vroeg mee.
Soms hoop ik dat er nog een soort van sprong komt. Maar wellicht is dat ijdele hoop. Of dat ze met hulp van trucjes toch goed leert tellen..en dat daarmee het getalbegrip zich ook verder ontwikkelt en daardoor ook haar succes met rekenen. Ook omdat een trucje met synchroon tellen al tot een succesvol resultaat heeft geleid. Slecht in rekenen zijn heeft invloed op zoveel andere dingen in het leven. Maar goed aan de andere kant. Ze is heel erg creatief, kan goed tekenen en goed logisch redeneren. Ze komt er wel.
Iemand ideeen?

Dit onderwerp is gesloten. Reageren kan op het forum van ouders.nl:

https://www.ouders.nl/forum/5-basisscho ... og-rijping
Gesloten