• Peiling

Hooggevoelig? Zutphense bioscoop vertoont prikkelarme films

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2050
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Hooggevoelig? Zutphense bioscoop vertoont prikkelarme films

Ongelezen bericht door Admin »

Speciaal voor mensen die hooggevoelig zijn voor prikkels en daardoor niet naar reguliere films kunnen kijken, vertoont Cinemajestic Zutphen zondag 29 januari en donderdag 2 februari prikkelarme voorstellingen in verschillende genres.

De bioscoop wil een breed publiek bedienen in Zutphen en omgeving. Omdat het bijwonen van een reguliere film voor mensen met onder meer autisme, niet aangeboren hersenletsel, ADHD of epilepsie te belastend kan zijn, introduceert Cinemajestic Zutphen de prikkelarme voorstelling. Daarbij wordt geen trailer van andere films of reclame vertoond. Ook digitale schermen gaan op zwart en er klinkt geen achtergrondmuziek. De film zelf wordt op een zachter volume vertoond en de verlichting is iets hoger dan normaal. Ook zijn er oordopjes beschikbaar voor de mensen die nog te veel prikkels ervaren.

Hotel Sinestra en Avatar
De prikkelarme films die worden vertoond, zijn: de Nederlandse familiefilm Hotel Sinestra, sciencefiction/actiefilm Avatar: The Way of Water, de Nederlandse thriller Faithfully Yours en de dramatische film De acht bergen. Hotel Sinestra draait alleen op zondag 29 januari om 11.00 uur. De andere films worden op 29 januari en donderdag 2 februari vertoond om 11.00 en 15.30 uur.

Kaarten reserveren is mogelijk via cinemajestic.nl.

Tubantia, Elisabeth van Horen
Plaats reactie