• Peiling

Hoe we autisme bij baby's kunnen voorspellen en begrijpen

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2031
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Hoe we autisme bij baby's kunnen voorspellen en begrijpen

Ongelezen bericht door Admin »

Dit artikel gaat over hoe we autisme bij baby's kunnen voorspellen en begrijpen hoe het zich in de vroege ontwikkeling manifesteert. Autisme is een aandoening die meestal wordt vastgesteld bij baby's en peuters tussen 18 en 24 maanden. Onderzoekers proberen door middel van longitudinale studies te achterhalen welke signalen wijzen op de ontwikkeling van autisme bij baby's jonger dan 1 jaar.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de hersenontwikkeling van kinderen met autisme anders verloopt dan bij kinderen zonder autisme. Ook hebben baby's die later gediagnosticeerd worden met autisme vaker slaapproblemen, maagdarmproblemen en visuele beperkingen. Daarnaast vertonen baby's met autisme verschillende gedragingen die gerelateerd zijn aan aandacht, spraak, gebaren, emoties, temperament, sociale interactie, sensorische verwerking en motorische vaardigheden.

Recent onderzoek heeft effectieve screeningsmethoden voor het identificeren van autistische kenmerken bij pasgeborenen aan het licht gebracht, hoewel nauwkeurige voorspellingen op individueel niveau nog een toekomstig doel zijn. Het vertalen van onderzoek naar vroege hersen- en gedragsmarkers van autisme naar haalbare en betrouwbare screeningsmethoden voor klinische praktijk kent echter enkele wetenschappelijke obstakels en ethische problemen.

Bron: https://www.sciencedirect.com/science/a ... 2222004070
Plaats reactie