• Peiling

Mensen met Tourette melden verbetering kwaliteit van leven na cannabistherapie

Niet alleen nieuws, maar ook inspirerende verhalen, opiniestukken en andere interessante content vanuit diverse media.

Cannabis lijkt wel het nieuwe Haarlemmer olie!

Je mag 1 optie selecteren

 
 
Bekijk resultaten

Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2031
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Mensen met Tourette melden verbetering kwaliteit van leven na cannabistherapie

Ongelezen bericht door Admin »

Mensen met Gilles de la Tourette melden verbeteringen in hun kwaliteit van leven en een afname van het gebruik van voorgeschreven medicijnen na behandeling met cannabis, zo blijkt uit gegevens gepubliceerd in het tijdschrift Cannabis and Cannabinoid Research.

Israëlische onderzoekers hebben patiënten voor en na de cannabisbehandeling ondervraagd. De deelnemers aan het onderzoek gebruikten producten met ongeveer twee keer zoveel THC als CBD.

Deelnemers meldden statistisch significante verbeteringen in hun kwaliteit van leven en werkstatus na de behandeling met cannabis. De meeste deelnemers meldden ook verminderde symptomen van angst en obsessief-compulsieve neigingen. Patiënten verminderden het gebruik van voorgeschreven medicijnen.

Daarentegen meldden de deelnemers gedurende de onderzoeksperiode geen statistisch significante verbeteringen in de frequentie van zowel vocale als motorische tics.

De auteurs concludeerden: "Subjectieve rapporten van TS-patiënten suggereren dat medicinale cannabis hun kwaliteit van leven en comorbiditeiten kan verbeteren. Meer studies zijn nodig om de werkzaamheid en veiligheid van medicinale cannabis te evalueren."

Een beperkt aantal klinische onderzoeken hebben aangetoond dat zowel orale THC als geïnhaleerde cannabis geassocieerd worden met verbetering van symptomen bij TS-patiënten, inclusief verminderde tic ernst en vermindering van obsessief-compulsief gedrag. De resultaten van een gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek gepubliceerd vorige maand in het tijdschrift Psychiatry Research meldden dat patiënten met ernstigere TS-symptomen symptomatische verbeteringen ervoeren na het gebruik van een gebalanceerde formulering van orale THC en CBD.

https://norml.org/news/2023/03/23/toure ... s-therapy/
Plaats reactie