Leven: Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science (Karniol, R., Grosz, EA, & Schorr, IY (2003)) hebben individuen die dankbaarheid uiten voor levenservaringen doorgaans een hogere algehele levenstevredenheid. Dit suggereert dat het herkennen van het leven als een geschenk kan bijdragen aan een positievere kijk.
Lachen: Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Emotion (Martin, RA (2002)) geeft aan dat lachen talloze gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verminderen van stress en het verbeteren van de cardiovasculaire functie. Dagelijks lachen kan bijdragen aan het algehele emotionele welzijn en de lichamelijke gezondheid.
Vertrouwen: een onderzoek in de Journal of Marriage and Family (Johnson, MP, & Rhoades, GK (2011)) benadrukt de cruciale rol van vertrouwen in romantische relaties . Vertrouwen is gekoppeld aan de tevredenheid en stabiliteit van relaties, wat het belang ervan voor het bevorderen van gezonde verbindingen benadrukt.
Tranen: Uit het onderzoek van psycholoog dr. William Frey (Frey, WH, & DeSota-Johnson, D. (1997)) blijkt dat huilen stressverlichtende voordelen heeft. Emotionele steun tijdens kwetsbare momenten, zoals huilen op de schouder van een dierbare, kan het emotionele welzijn vergroten.
Delen: The Journal of Personality and Social Psychology (Reis, HT, & Gable, SL (2003)) benadrukt het belang van het delen van ervaringen bij het opbouwen van sterke relaties. Gedeelde positieve ervaringen dragen bij aan de tevredenheid van relaties en versterken de emotionele banden.
Sereniteit: Volgens een onderzoek in de Journal of Happiness Studies (Diener, E., & Seligman, MEP (2002)) ervaren individuen met een gevoel van levensdoel en richting een hogere mate van levenstevredenheid. Dit komt overeen met het punt van het artikel over de rust die voortkomt uit het kennen van iemands identiteit en doelen.
Geluk: Positief psychologisch onderzoek (Lyubomirsky, S., King, L., & Diener, E. (2005)) benadrukt dat geluk een subjectieve ervaring is die wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder relaties. Geliefd zijn en je tevreden voelen, dragen aanzienlijk bij aan het algehele geluk van een individu.
Gezondheid: Studies in de Journal of Behavioral Medicine (Uchino, BN, Cacioppo, JT, & Kiecolt-Glaser, JK (1996)) suggereren dat sociale steun, inclusief zorg van een partner, een positieve invloed kan hebben op de lichamelijke gezondheid. Een ondersteunende relatie kan helpen bij het omgaan met ziekte en het algehele welzijn verbeteren.
Geloof: Onderzoek gepubliceerd in de Journal of Positive Psychology (Pargament, KI, Murray-Swank, N., & Tarakeshwar, N. (2005)) onderzoekt het verband tussen geloof en welzijn. Vertrouwen hebben in een hogere macht kan individuen een gevoel van doelgerichtheid en veerkracht geven in moeilijke tijden.
Vriendschap: Het belang van vriendschap in relaties wordt ondersteund door onderzoek in de Journal of Social and Personal Relationships (Gottman, JM, & Silver, N. (1999)), waarin de rol van vriendschap als basis voor duurzame romantische verbindingen wordt benadrukt.
https://www.psychologytoday.com/au/blog ... ankful-for