• Peiling
  • Welk type alleenstaande ben jij?

    Je mag 1 optie selecteren

     
     
    Bekijk resultaten

Hulp gevraagd: hoe betrekken we studenten met autisme in de laatste fase/jaar van hun studie in ons onderzoek?

Vacatures, enquêtes, hulp bij school- of studieprojecten.
Larsveerhoff
Nieuwe gebruiker
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 dec 2023 20:21

Hulp gevraagd: hoe betrekken we studenten met autisme in de laatste fase/jaar van hun studie in ons onderzoek?

Ongelezen bericht door Larsveerhoff »

Hallo allemaal,
Na een tip van iemand, een oproep tot hulp via dit forum.

Ik ben zelf niet autistisch, maar ik werk in een initiatief dat zich richt op studenten met een autisme-diagnose en hen te ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling. Deze studenten zitten in het laatste jaar van hun studie en staan op het punt de arbeidsmarkt te betreden. We weten dat veel autistische mensen (ongeveer 60%) uitdagingen ervaren bij het vinden en behouden van passend werk. Ons doel is om hier verandering in te brengen.

Na twee jaar van voorbereiding en schrijven, hebben we een beurs gekregen om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de eerste stappen in de loopbaan van jongvolwassenen met autisme. We zijn vorige week begonnen met het benaderen van studenten, begeleiders en coaches in heel Nederland (hbo/wo). We willen graag recht doen aan de diversiteit van autisme, en daar hebben we dus zoveel mogelijk deelnemers voor nodig.

We hebben deze ene kans om een groep te verzamelen die we willen volgen tijdens hun transitie van school naar werk. Daarom zetten we alles op alles om zoveel mogelijk studenten bij ons onderzoek te betrekken. We hebben een vragenlijst ontworpen door en voor mensen met autisme, informatieve website, contacten bij de meeste hogescholen en universiteiten, en we benaderen veel individuele begeleiders en coaches via ons persoonlijke netwerk en LinkedIn.

We hebben echt iedereen en alle hulp nodig om deze vaak vergeten groep te onderzoeken! Er is wereldwijd geen onderzoek naar hoe de loopbaan ontwikkeling voor hen verloopt, terwijl de problemen op de arbeidsmarkt evident zijn. Dat moet echt veranderen en daar heb ik jullie voor nodig.

We zijn dus op zoek naar studenten met een diagnose autisme in de laatste fase of het laatste jaar van hun studie (hbo/wo), inclusief "langstudeerders".
Hebben jullie vanuit jullie ervaringsdeskundigheid, tips of ideeën over hoe we dit het beste kunnen aanpakken?

Enorm bedankt!
Vriendelijke groeten,

Lars Veerhoff

Voor meer info: https://larsveerhoff.owlstown.net/
Of direct naar de vragenlijst: https://fmru.az1.qualtrics.com/jfe/form ... 46vqlkPWOW

Bericht leesbaar gemaakt.
Zie ook dit onderwerp: https://www.autsider.net/forum/viewtopic.php?t=889
Admin
Plaats reactie