• Peiling

Televisie: NOS Jeugdjournaal: Gilles de la Tourette

Een sectie waar nuttige bronnen en links worden gedeeld, zoals boeken, video's en online cursussen over ADHD, autisme en andere vormen van neurodiversiteit.
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 2053
Lid geworden op: 04 jun 2022 13:59
Locatie: Amersfoort
1e diagnose: Autisme
Contacteer:

Televisie: NOS Jeugdjournaal: Gilles de la Tourette

Ongelezen bericht door Admin »

[youtube][/youtube]

Stijn heeft Gilles de la Tourette. Dat is een aandoening waardoor hij veel tics heeft. Hij kan soms niet stoppen met praten of vloeken. In Nederland heeft 1 op de 100 kinderen Gilles de la Tourette. Hoe iemand het krijgt is niet bekend, en wat er precies gebeurt in je hoofd ook niet.

[youtube][/youtube]

Billie Eilish heeft een interview gegeven waarin ze vertelt hoe het is om te leven met Gilles de la Tourette.

Gilles de la Tourette is een aandoening waarbij mensen geen controle hebben over hun bewegingen. Ook maken ze soms geluiden of vloeken ze, terwijl ze dat niet willen. Dat noem je tics.

Soms maakt ze een beweging die ze niet kan controleren. Ze is daar wel aan gewend, maar vindt het lastig hoe mensen op haar tics reageren.

[youtube][/youtube]

Babs is 11 jaar en heeft Gilles de la Tourette. Dat is een aandoening waarbij mensen geen controle hebben over hun bewegingen. Ook maken ze soms geluiden of vloeken ze, terwijl ze dat niet willen. Dat noem je tics. Dit weekend was er extra aandacht voor de aandoening, omdat het Gilles de la Tourette-dag was.

[youtube][/youtube]

Guusje van 12 heeft het syndroom van Gilles de la Tourette. Daardoor heeft ze bijna geen controle over haar lichaam. Om meer aandacht te vragen voor de aandoening bedacht ze een challenge.

[youtube][/youtube]

Anne Linde en Zafanya hebben Gilles de la Tourette. Dat is een aandoening waardoor ze soms tics hebben. Ze praten met de Noorse zanger TIX. Hij heeft ook Gilles de la Tourette en staat dinsdag op het Songfestival.
Plaats reactie